Μια τρύπα στο νερό…

Μια τρύπα στο νερό…

Οι εγκαταστάσεις  φωτοβολταϊκών αυξάνονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς οι δυτικές χώρες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.

Αλλά η Δύση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα  καθώς τα  περισσότερα φωτοβολταικά  παράγονται με ενέργεια από μονάδες καύσης άνθρακα στην Κίνα.  

Τούτο αυξάνει τις  ανησυχίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι η εξάρτηση της ηλιακής βιομηχανίας από τον κινεζικό άνθρακα θα δημιουργήσει μεγάλη αύξηση των εκπομπών τα επόμενα χρόνια, καθώς οι κατασκευαστές κλιμακώνουν γρήγορα την παραγωγή ηλιακών συλλεκτών για να καλύψουν τη ζήτηση. 

Αυτό θα καταστήσει την ηλιακή βιομηχανία έναν από τους πιο παραγωγικούς ρυπαντές στον κόσμο, αναφέρουν αναλυτές, υπονομεύοντας μερικές από τις μειώσεις εκπομπών που επιτεύχθηκαν από την ευρεία υιοθέτηση.

Η χαμηλού κόστους   παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα μέσω της καύσης άνθρακα εχει   δώσει στους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ της χώρας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επιτρέποντάς τους να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες αγορές.

Τα κινεζικά εργοστάσια προμηθεύουν περισσότερα από τα τρία τέταρτα των βασικών υλικών που χρησιμοποιεί η παγκόσμια παραγωγή φωτοβολταϊκών.. 

βλέπε:Behind the Rise of U.S. Solar Power, a Mountain of Chinese Coal

Leave a Reply

Your email address will not be published.