Είναι θέμα χρόνου…

Είναι θέμα χρόνου…

 Volkswagen (XETRA: VOW) vs Tesla (NYSE:TSLA)

Με βάση τον αριθμό των οχημάτων  που πωλούνται, η Volkswagen είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το 2019 η Volkswagen πώλησε περί τα 11 εκατ. Η Tesla  εν μέσω πανδημίας κατάφερε το 2020 να πωλήσει περί τις 500.000 οχήματα, έναντι 368.000 το 2019.

Η αξία της Volkswagen με το κλείσιμο της Παρασκευής ήταν περί τα 78 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε περίπου  7.090 ευρώ για κάθε όχημα που πουλάει…

pin

Η αξία της Tesla στο ταμπλό ήταν την Παρασκευή περί τα 802 δισ. δολάρια.  Αν προστεθούν και οι μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες που εκκρεμούν η αξία της υπολογίζεται σε 1,2 τρισ. δολάρια. Τουτέστιν κάθε μονάδα που πούλησε αντιπροσώπευε πάνω από 1 εκατ. της κεφαλαιοποίησης.

Ο επικεφαλής της Volkswagen Herbert Diess στο Twitter έχει περί τους 10.000 ακολούθους ενώ ο Elon Mask έχει περί τα 40 εκατομμύρια.

Σίγουρα η Tesla έχει φέρει επανάσταση στην αυτοκίνηση αλλά οι προσδοκίες μοιάζουν υπερβολικές. Επιπλέον οι παραδοσιακές εταιρείες όπως η Volkswagen δεν έχουν μείνει άπραγες…

Η γερμανική εταιρεία έχει τους πλέον φιλόδοξους στόχους για τα ηλεκτρικά οχήματα από κάθε άλλο  παραδοσιακό κατασκευαστή.

Η Volkswagen σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 85 δισ. δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Μέχρι το 2029, η Volkswagen σχεδιάζει να έχει φέρει στην αγορά 75 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και 60 υβριδικά.

Ο στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 να κατέχει το 20% έως 25% των συνολικών πωλήσεων από ηλεκτρικά οχήματα.

Η διαφορά μεταξύ των κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ των δυο εταιρειών δεν έχει καμιά λογική. Είναι θέμα χρόνο  με το ένα ή τον άλλο τρόπο ( ή και τους δύο) να μειωθεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published.