Που το παν το παλικάρι ..κάθε νύχτα με φεγγάρι…

Που το παν το παλικάρι ..κάθε νύχτα με φεγγάρι…

Alibaba(NYSE:BABA)

BABA

Οι πληροφορίες θέλουν τις ρυθμιστικές αρχές να διενεργούν έρευνες στον κινέζικο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου με υποψίες για μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Προφανώς το μοναδικό μονοπώλιο που επιτρέπεται στην Κίνα είναι είναι αυτό της εξουσίας από το ΚΚ😊

Κατά άλλες πληροφορίες τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν τον Οκτώβριο ο ιδρυτής της εταιρείας Jack Ma αναφέρθηκε δημόσια στα προβλήματα των κινέζικων τραπεζών. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται…

Τη ημέρα που  θυγατρική της Alibaba Ant Group επιβεβαίωσε πως έλαβε ειδοποίηση για να κανονίσει μια συνάντηση με τις ρυθμιστικές αρχές η μετοχή είχε αρχίσει να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Κατά το Bloomberg οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν προσπάθεια του Κομμουνιστικού Κόμματος να σταματήσει την κυριαρχία του Jack Ma ο οποίος με τις εταιρείες του κυριαρχεί σχεδόν στα πάντα από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα logistics και τα κοινωνικά μέσα. Είναι φανερό όμως πως υπάρχουν προστριβές μεταξύ του κόμματος και της ανερχόμενης επιχειρηματικής τάξης.

Όπως έγραψε πρόσφατα το Capital, η πίεση προς τον Ma είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον έλεγχο της επιρροής του στο διαδίκτυο.

Σχέδια αντιμονοπωλιακών κανόνων που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο έδωσαν στην κυβέρνηση ένα μεγάλο περιθώριο για τον έλεγχο των επιχειρηματιών, όπως ο Ma, καθώς μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν μια ασυνήθιστη ελευθερία.

Η εικόνα της μετοχής καταδεικνύει αντιστροφή της ανοδικής πορείας των τελευταίων χρόνων κάτι που ενδεχομένως ίσως αποδειχτεί προπομπός εξελίξεων στην Κίνα, αλλά και τη Δύση όπου οι τεχνολογικοί γίγαντες εισέρχονται στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ με υποψίες για μονοπωλιακές συμπεριφορές…

Leave a Reply

Your email address will not be published.