Εμπλουτισμός Ουρανίου…

Εμπλουτισμός Ουρανίου…

 Centrus Energy (LEU)

Μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα η πυρηνική ενέργεια πέρασε στα αζήτητα.

Κοινωνίες των άκρων όπως η γερμανική ξεκίνησαν να κλείνουν το ένα πυρηνικό εργοστάσιο μετά το άλλο. Η τεχνολογία των πυρηνικών αντιδραστήρων όμως έχει βελτιωθεί και πλέον θεωρούνται ασφαλέστεροι.  

Η “υστερία” για αντικατάσταση των μηχανών εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρες θα αυξήσει τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια τα τελευταία χρόνια σε σημείο που για την παραγωγή της ίσως χρειαστεί η αύξηση των αερίων θερμοκηπίου.

Το  τελευταίο νομοσχέδιο για την πυρηνική καινοτομία  στις ΗΠΑ πέρασε από το Κογκρέσο με 361 ψήφους έναντι 10.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη προηγμένων αντιδραστήρων που θα είναι σε θέση να παράγουν πυρηνική ενέργεια με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι θετικά διακείμενος στη  συνεισφορά των προηγμένων πυρηνικών αντιδραστήρων στο σχέδιο καθαρής ενέργειας. Οι ένθερμοι υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας, όπως ο Μπιλ Γκέιτς που υποστηρίζουν την ευρεία χρήση της, βοηθούν επίσης στην “κοινωνική” αποδοχή της.

Η Centrus Energy ( LEU ) είναι η σημαντικότερη αμερικάνικη εταιρεία εμπλουτισμού ουρανίου για τη χρήση του ως πυρηνικού καυσίμου. Η εκτόξευση της μετοχής σε συνδυασμό με όλα αυτά και ειδικά το πείραμα πυρηνικής σύντηξης στην Κορέα ίσως κάτι θέλει να μας πει…

πιν

Από τη σκοπιά αυτή έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθεί κάποιος…

kostas.stoupas@capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.