(ΟΠΑΠ : ΧΑ) Μερισματική απόδοση…

(ΟΠΑΠ : ΧΑ) Μερισματική απόδοση…

 (ΟΠΑΠ : ΧΑ) Μερισματική απόδοση…

Σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που διανύουμε ένα από τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να προσεγγίζουμε τις μετοχές είναι η υψηλή μερισματική απόδοση.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα έχει μια περίοδο να καταβάλει στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος των κερδών.

Τούτο θα μπορούσε να ανατραπεί μόνο από μια πιθανή πίεση εκ μέρους του κράτους το 2021 λόγων ελλειμμάτων για ανανέωση και επέκταση της συμφωνίας που λήγει το 2030 για άλλη μια δεκαετία.

Ορίστε η διατύπωση της Eurobank Equities για τον φόβο αυτό σε πρόσφατη έκθεση: “Μετά την πρόσφατη επικοινωνία της χρηματιστηριακής με επενδυτές, το βασικό εμπόδιο στην “υλοποίηση” αυτής της αξίας σχετίζεται με τον κίνδυνο αύξησης των φόρων / νέων εισφορών ή μια πιθανή απόπειρα του κράτους για επαναδιαπραγμάτευση…”

Η χρηματιστηριακή λαμβάνει υπόψη το νέο καθεστώς φορολογίας τυχερών παιχνιδιών στις προβλέψεις της, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις για το EBITDA 2021-22 κατά περισσότερο 60%.

Κατά την ίδια, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές  να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ το 2021-22, ο ΟΠΑΠ θα δώσει σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους του στο μέλλον, με τη μερισματική απόδοση το 2021 να αναμένεται στο 13,2% και το 2022 στο 15,1%.

Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε την πορεία της μετοχής τα τελευταία χρόνια. Κάτω από τα 9-10 σηματοδοτεί αφύπνιση ενδιαφέροντος, ενώ κάτω από τα  8 ευκαιρία όπως έδειξε και η πρόσφατη ιστορία…

pin

Ακόμη παρακάτω ακόμη καλύτερα…

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο και το εύρος της επόμενης διόρθωσης στις διεθνείς αγορές.

Η άποψη της στήλης είναι πως όταν δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις στις αγορές δεν πρέπει να κάνεις τίποτα. Τα άλογα δεν τα κυνηγούν από πίσω γιατί κλωτσάνε. Τα περιμένουν να πέσουν κάτω από την κούραση…

Leave a Reply

Your email address will not be published.