Η επιστροφή και η απογείωση…

Η επιστροφή και η απογείωση…

 Παπουτσάνης(ΠΑΠ:ΧΑ)

Μια από τις αποκαλύψεις των τελευταίων χρόνων είναι  η Παπουτσάνης, η οποία μετά από μερικές δεκαετίες όπου φυτοζωούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας επανήλθε δυναμικά, αφήνοντας ελπίδες για τις προοπτικές ανάπλασης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

pin

Η εταιρεία η οποία  υπό τη νέα διοίκηση προσαρμόστηκε φέτος πολύ γρήγορα στις ανάγκες της ζήτησης ειδών που αφορούν την πανδημία διαθέτει τρεις τομείς:

α) Επώνυμα Προϊόντα: Η κατηγορία των επώνυμων προϊόντων παρουσίασε αύξηση κατά 109% το εννιάμηνο του 2020.

Κύριος μοχλός ανάπτυξης της κατηγορίας είναι η αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής αλλά και αντισηπτικών, ως συνέπεια της πανδημίας του COVID-19.

β) Ξενοδοχειακά Προϊόντα: Η κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων εμφάνισε συρρίκνωση κατά 63% επηρεασμένη από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία και οι οποίες δεν επέτρεψαν στα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν όπως προγραμμάτιζαν.  Το 2021 όμως με την έστω σταδιακή επάνοδο της τουριστικής κίνησης, ο τομέας αυτός θα αρχίζει να επανακάμπτει…

γ) Προϊόντα Τρίτων: (βιομηχανικές πωλήσεις, ιδιωτική ετικέτα) Η συγκεκριμένη κατηγορία αναπτύχθηκε κατά 99% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2019. Στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων συνέβαλλε η περαιτέρω ανάπτυξη υφιστάμενης συνεργασίας με πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού όπως και η υλοποίηση νέας συνεργασίας για την παραγωγή σαπώνων, επίσης με Γερμανική πολυεθνική εταιρεία.

Παράλληλα, οι πωλήσεις στέρεου σαπουνιού τόσο σε πελάτες εσωτερικού όσο και σε πελάτες εξωτερικού ήταν ενισχυμένες. Συγχρόνως, στην ανάπτυξη της κατηγορίας συνέβαλλε και η πώληση αντισηπτικών σε βιομηχανικούς πελάτες από την εγχώρια αγορά.

Το πλέον ενδιαφέρον όμως που έμαθα από την αγορά είναι πως αμερικάνικη πολυεθνική που κατασκευάζει τα προϊόντα που πουλάει στην Ελλάδα (και αλλού) στην  Τουρκία διαπραγματεύεται να μεταφέρει την παραγωγή στην Ελλάδα και στην Παπουτσάνης. 

Τούτο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους που μπορεί να αναγεννηθεί η ελληνική παραγωγική  οικονομία…

kostas.stoupas@capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.