Τι βλέπουν τώρα τα μεγάλα «πορτοφόλια» της Wall Street….

Τι βλέπουν τώρα τα μεγάλα «πορτοφόλια» της Wall Street….

Το 54% των ερωτηθέντων στην τελευταία μας δημοσκόπηση των διαχειριστών μεγάλων χαρτοφυλακίων   αναφέρουν ότι είναι αισιόδοξοι σε σχέση με   τις προοπτικές των μετοχών των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες. 

Περίπου το ένα τρίτο είναι  ουδέτερο και το υπόλοιπο 13% είναι «αρκούδες».

Αλλά μετά την φετινή θεαματική άνοδο του  S&P 500 κατά  55% από τα μέσα Μαρτίου του, λίγοι μεγάλοι διαχειριστές θα τολμούσαν να αποκαλέσουν τις μετοχές υποτιμημένες.

 Περίπου το 44% θεωρεί ότι η αγορά των ΗΠΑ υπερτιμημένη, ενώ το 50% θεωρεί δίκαιη την αποτίμηση.

Με βάση τη μέση πρόβλεψη τους, οι αισιόδοξοι  διαχειριστές  αναμένουν ότι ο  Dow Jones θα τελειώσει  το έτος περίπου στα σημερινά επίπεδα. Μέχρι τα μέσα του 2021, βλέπουν πως φτάσει τις 30.000 μια πιθανή αύξηση 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι «αρκούδες»  βλέπουν τον  Dow να χάνει περίπου 12% το υπόλοιπο του 2020 και να πέφτει περί τις  25.202 και να κινείται περί τις 25.356, μέχρι τα μέσα του 2021.

Οι μεγάλοι διαχειριστές χρημάτων φαίνονται πιο αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενώ λίγο περισσότεροι από τους μισούς αναμένουν ότι οι αμερικανικές μετοχές θα έχουν απόδοση  6% με 10% σε μέση ετήσια βάση την επόμενη δεκαετία. Ένα  5% προβλέπει κέρδη 11% με 15% .

 Το 64% θεωρούν τις  μετοχές την πιο ελκυστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, πολύ μπροστά από εκείνους που θεωρούν  το χρυσό (11%), τις σταθερές αποδόσεις, τα  μετρητά και τα ακίνητα (καθεμία από 7%), ή τα εμπορεύματα (4%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.